blog

Kom goed voor de dag op een cocktailparty!

Op een cocktailparty wil je goed gekleed gaan, het is immers een formele gelegenheid. Zorg er daarom voor dat je goed voor de dag komt. In dit artikel geven we je 5 tips op hoe je dit precies kunt doen.

Je kleding kiezen

Kies je kleding voor de cocktailparty direct bij de gelegenheid. De dresscode hangt af van de omgeving, dus je moet vooraf goed checken wat de gelegenheid vraagt. Is de gelegenheid informeel, dan kun je iets casualer kiezen. Hoe meer formeel, hoe meer je naar boven kunt trekken met je kleding. Tijdens een cocktailparty zal er zowel overdag als ‘s avonds gedronken worden. Kies je kleding dus naar het tijdstip. Kies overdag voor wat lightere kleuren zoals kleurrijke of witte kleding. Tijdens de avonduren mag je meer gaan voor dingen zoals een gekleurde jas of een formeel shirt.

Gedragen als een heer

Hou je kleding netjes en gedraag je volgens de dresscode. Zorg ervoor dat je er netjes uitziet en gedraag je op een professionele manier. Drink niet te veel alcohol. Dit zal ervoor zorgen dat je een goede indruk achterlaat met de andere gasten. Als je drinkt, zorg er dan voor dat je niet losbandig wordt. Wees respectvol en modereer je taalgebruik. Dit maakt een grote indruk wanneer je op een gelegenheid bent.

Laat je mooiste accessoires zien

Let op hoe je je accessoires draagt en pas daar de dresscode op aan. Kies degenen die je goed kunnen laten uitkomen. Kies bijvoorbeeld een gekleurd horloge, een grappige pochet of een stijlvolle strik. Kledingstukken zoals een gilet, een gestreept smokingpakje of een fluwelen smokingjasje kunnen je look van de cocktailparty interssanter maken!

Kom op tijd

Hou je aan de dresscode, maar vergeet niet op tijd te komen. Laat niet je kleding aan iedereen overtreffen. Kom op tijd om te laten zien dat je respect hebt voor de gelegenheid. Wees stijlvol. Lukt dit niet, wees op zijn minst on time.

Koop corrigerend ondergoed

Als je op een cocktailparty komt, wil je er vooral goed gekleed uitzien, ook onder je kleding. Koop daarom corrigerend ondergoed om je te helpen bij het maken van de juiste indruk. Het is een goed idee om corrigerend ondergoed te kopen omdat het je lichaam in vorm kan houden en je meer zelfvertrouwen kan geven.

Conclusie

Het is belangrijk dat je goed voor de dag komt op een cocktailparty. Kies je kleding met respect voor de dresscode, gedraag je volwassen en stijlvol, laat je mooiste accessoires zien, kom op tijd en koop corrigerend ondergoed. Volg deze tips en je kunt je gegarandeerd onderscheiden van de rest.