Cocktail

Wat eet je tijdens een cocktailavond met je vriendinnen?

Tijdens een cocktailavond met vriendinnen is er één ding wat je niet wilt hebben: uren in de keuken staan! Het gerecht wat jij op tafel zet moet smaakvol, uniek, vullend en … een eenpansgerecht zijn. Denk nu niet aan een pruttelpotje, nee we gaan op chic en we kiezen voor quiche dit keer! Maar hoe maak je een lekker quiche die al je vriendinnen overheerlijk zullen vinden?

Quiche, de hartige taart voor elk moment

Een goede quiche bevat heerlijke verse ingrediënten en eigenlijk mogen er voor de smaakbeleving uitgebakken stukjes spek niet ontbreken. Toch laten we ze hier achterwege, want het zou jammer zijn als sommige de quiche niet kunnen eten omdat hij niet vegetarisch is. We kiezen hier voor een quiche recept wat geen vlees bevat, maar toch oh zo lekker is! Ideaal voor een gezellige avond met je vriendinnen, makkelijk te serveren én makkelijk van tevoren al klaar te maken. Reken per quiche op 2 personen. Zijn jullie met 6 personen, maak dan 3 quiches, die je nog even in de oven plaatst voordat je ‘m serveert.

Recept voor heerlijke vegetarische quiche

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 doosje bladerdeeg, of maak zelf deeg
  • 200 gr champignons, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 100 gr verse spinazie, wassen en laten uitlekken
  • 150 gram geraspte kaas, Emmentaler 
  • 4 eieren
  • 250 ml kookroom 
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • Aromat
  • gehakte verse kruiden zoals peterselie of tijm
  • Optioneel als garnituur: rucola, komkommer, radijs

Bereiding

Voorbereiding vulling:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoge stand.
  • Voeg de ui toe en bak tot ze glazig zijn.
  • Voeg vervolgens de champignons, paprika en knoflook toe.
  • Bak net zo lang totdat de groenten zacht zijn en het vocht is verdampt.
  • Voeg tot slot de spinazie toe en laat slinken.
  • Haal nu de pan van de hittebron en laat de inhoud afkoelen.

Voorbereiding quiche

  • Vet de taartbodem in met wat boter en beplak stevig de taartbodem met de ontdooide plakjes bladerdeeg
  • Verdeel het groentemengsel gelijkmatig over de bodem van de taart.
  • Bestrooi de groenten met de geraspte kaas.
  • Klop in een kom de eieren los en voeg de kookroom toe.
  • Voeg hieraan zout, peper en de verse kruiden toe naar smaak.
  • Giet het eimengsel voorzichtig over de groenten en kaas in de taartvorm.

Afbakken quiche

  • Plaats de quiche in de voorverwarmde oven en bak deze in circa een ruim half uur af. Let op of de bovenkant goudbruin wordt en de vulling stevig aanvoelt; dan mag hij eruit. 
  • Haal de quiche uit de oven en laat hem een paar minuten rusten voordat je hem aansnijdt, zo kan hij uitwasemen

Deze quiche serveer je doorgaans direct, maar wanneer je vriendinnen ‘s avonds verwacht voor een cocktailavond, plaats dan de quiches nog even 5 minuten in de oven voordat je ze serveert, op 150 graden, zodat de quiche opgewarmd raakt, maar niet opnieuw gebakken wordt! Je kunt de quiche eventueel serveren met wat rucola sla, paar plakjes komkommer en wat radijsjes, bestrooi dan met wat Aromat! Eet smakelijk!