Cocktail

Carajillo, de Mexicaanse cocktail die je moet proberen!

Carajillo, ik hoor je denken cara – wat? Je spreekt het uit als carragieljo, een heerlijke cocktail die je moet proberen als je gek bent op likeur 43. De cocktail is in Nederland nog niet enorm bekend, terwijl het een heel makkelijk te maken drankje is. Naast de likeur 43 heb je alleen nog espresso en wat ijsblokjes nodig. Dit is iets wat iedereen meestal wel in huis heeft. Een goede espresso machine is the key tot succes, heb je deze niet? Vergelijk espressomachine om de beste carajillo te maken. Het resultaat? Een heerlijke, bitterzoete cocktail die het erg goed doet op de warme zomerdagen 

De tegenhanger van Espresso Martini 

De welbekende Espresso Martini, gemaakt met wodka, is de laatste jaren erg populair geworden. Het werd hét drankje en in iedere bar was het te verkrijgen. Iedere bartender zag je plots een koffielikeur met espresso en sterke drank shaken. Nu maakt de Carajillo steeds meer zijn opmars en kun je er bijna niet meer omheen. Zou de carajillo dan een van de populairste koffiecocktails worden? Je kunt ze in bijna iedere bar wel krijgen. Als je de carajillo nog niet geprobeerd hebt, en je houdt van likeur 43 en koffie. Dan moet je deze cocktail zeker proberen!

Wat is Carajillo?

Carajillo is een van de oude recepten die stamt uit de tijd dat Cuba nog onderdeel was van Spanje. In die tijd werd het gemaakt van koffie en rum. De soldaten die vochten in de onafhankelijkheidsoorlog, dronken het om moed in te drinken. Het spaans voor moed was coraje en dit werd later verbasterd naar corajillo en uiteindelijk werd dit carajillo. Zo is de naam van deze cocktail uiteindelijk ontstaan. Om eerlijk te zijn heb je ook wel een beetje moed nodig om deze cocktail te drinken. Je kunt deze cocktail ook maken met andere likeuren. Denk hierbij aan brandewijn, rum, whisky of anisette. Laten we eens kijken hoe je de Mexicaanse carajillo kunt maken met likeur 43.

Hoe maak je een goede Carajillo? 

Eigenlijk heb je geen recept nodig om de Carajillo te kunnen maken. Het betreft voor deze koffiecocktail namelijk maar 3 ingrediënten. Deze zijn als volgt: espresso, likeur 43 en ijsblokjes. Je vult een glas met de ijsblokjes en schenkt hier de likeur overheen. Op het moment van drinken schenk je de espresso hier overheen. Aan dit recept valt niet veel te verpesten zou je zeggen, maar in dit recept is het echt de espresso die het drankje maakt. Wil je een goede espresso kunnen maken, dan heb je zeker een goed apparaat nodig. Kies hiervoor de beste koffiecupmachine die er te krijgen is om echt de lekkerste Carajillo te kunnen maken. Laat het smaken!