blog

5 x heerlijke alcoholvrije cocktails maken

Veel mensen houden niet zo van alcohol en drinken het dan ook liever niet. Als het echter gaat om een feestje met gasten is het vooral leuk om te zorgen dat iedereen wel iets kan drinken. Als je geen alcohol drinkt, hoeft dit niet te betekenen dat je niet ook een lekker drankje mag aanbieden. Hier volgen 5 redenen waarom het leuk is om al heerlijke alcoholvrije cocktails te maken.

Verschillende smaken

Een cocktail is een eenvoudig drankje dat veel verschillende smaken heeft. Hierdoor is het mogelijk om aan ieder wat mee te geven en is het aanbod verrassend voor je gasten. Als je naar een bar gaat, zie je vaak alleen maar alcoholische cocktails. Je gaat echter verrassen als je je eigen creaties biedt en je gasten laat proeven van je heerlijke alcoholvrije cocktails.

Voor iedereen toegankelijk

Alcoholvrije cocktails zijn toegankelijk voor iedereen. Als je bloedverwanten of andere gasten hebt die geen alcohol drinken, is het natuurlijk heerlijk om net zulke lekkere cocktails klaar te zetten als ieder ander. Door een heerlijk alcoholvrije cocktail aan te bieden, voelen je gasten zich gewaardeerd.

Makkelijk te maken

Het maken van een heerlijke alcoholvrije cocktail is simpeler dan je denkt. Je hebt geen speciale vaardigheden of ingrediënten nodig. Met enkele standaard ingrediënten zoals fruitsap, limonadesoorten, limoensap, munt en nootmuskaat, kun je al een heerlijke cocktail maken. Als je een goede cocktailshaker hebt en de juiste ingrediënten, zoals bijvoorbeeld beste cocktailshaker, kun je gemakkelijker en lekkerder cocktails maken.

Geen calorie-verdeling

Met name bij alcoholische cocktails komt er veel suiker in voor. Door geen alcoholische cocktails te drinken, hoef je je ook geen zorgen te maken over de verhouding van calorieën. Alcoholische cocktails zijn zwaar en bevatten veel calorieën en suiker. Met alcoholvrije cocktails kun je genieten zonder daarover te veel na te hoeven denken.

Gezond alternatief

Hoewel alcohol zelf geen calorieën heeft, leidt het wel tot een verhoging van het aantal calorieën. Door alcoholvrije cocktails te drinken, krijg je dat extra calorieën niet binnen. Hierdoor is het een gezonder alternatief voor alcoholische cocktails en kunnen je gasten een droge borrel vieren.

Conclusie

Als je niet op zoek bent naar een avond vol alcohol, maar naar een leuke avond waar iedereen kan genieten van een lekkere cocktail, zijn alcoholvrije cocktails een perfecte optie. Het maken van alcoholvrije cocktails is eenvoudig en smakelijk, en niet te vergeten gezond. Alcoholvrije cocktails zijn dus een heerlijk alternatief om je gasten te verrassen!