blog

Waarom wij zoveel koffie drinken!

Of je nou begint met het drinken van één kop koffie, het de hele dag door drinkt, of af en toe een speciale koffie besteld: er wordt wereldwijd onwijs veel koffie gedronken. Een grote kans dat jij ook een van die koffiedrinkers bent! Maar, waarom drinken wij nu zo graag koffie? In deze blog vertellen wij jou de belangrijkste redenen waarom wij zo van koffie houden. Misschien vind jij wel een extra excuus om zo meteen nog een éxtra kop koffie te bestellen.

Goede start van de dag

Veel mensen starten hun dag met een heerlijk ruikende kop koffie. Niet zo gek, het is een onwijs lekkere start van je dag. Voor veel mensen is een koffietje in de ochtend hét moment om even ‘echt’ wakker te worden. Soms hebben mensen een sterke espresso nodig, de andere is een wat rustiger begin van de ochtend wat meer geliefd. Je koffie kan jij altijd aanpassen naar jouw ochtendwensen.

De hele dag door wakker

Een van de bekendste effecten van koffie is toch wel dat je er wakker van blijft. Koffie houdt veel mensen alert, ook kunnen veel mensen zich beter concentreren na een kop. Een uitstekende reden om je dag te beginnen met een kop, tijdens je pauze, terwijl je aan het werk bent of wanneer je aan het wachten ben. Een kop koffie is nooit verkeerd.

Ideaal break moment

Het is net al kort benoemd bij het vorige stuk, maar goede kop koffie is niet te missen tijdens je pauze. Gezellig een bakje koffie doen terwijl je bijpraat met collega’s: een uitstekende manier om even rust te nemen van je werk. Rustig bijpraten onder het genot van een warme bak koffie. Als je nou op kantoor werkt, in de bouw of in een winkel, bijna overal wordt koffie en thee gedronken tijdens de pauze. Al helemaal ideaal nu het weer wat kouder wordt, een dampende kop koffie warmt je zo weer op.

Smaaksensatie

Koffie wordt door veel mensen gedronken en dat is niet zonder reden. Een sterke kop espresso, een lekkere latte machiatto of misschien wel een creatie met siroop, slagroom en karamelvlokken: koffie is bijna oneindig te variëren. Niet alleen de smaak is heerlijk, ook de geur van koffie laat menig  persoon al zin krijgen in een dampende kop koffie.

Voor je gezondheid

Een van de redenen die we je absoluut niet onthouden, is dat koffie gezond is. Zo kan de cafeïne in jouw koffie helpen tegen hoofdpijn. Daarnaast bevat koffie meerdere antioxidanten, ze kunnen bijvoorbeeld de cholesterol in jouw lichaam verbeteren. En dat is positief, dit kan jouw helpen om hart- en vaatziektes te voorkomen. Reden genoeg om een kop koffie te drinken, of niet?