Cocktail

Tips voor het organiseren van een perfecte cocktailparty

Cocktailfeestjes zijn de laatste tijd weer populair geworden en bieden een perfecte manier om gasten in de vroege avond te vermaken. Als je in de stemming bent voor een gelegenheid om je op te kleden, zou een thema uit de jaren 20 of 30 uit de vorige eeuw een goede keuze kunnen zijn, waarbij vrouwen gekleed gaan als flappers en mannen in zwarte stropdassen of gestreepte blazers. Jazz, swing en ragtime muziek kunnen op de achtergrond worden afgespeeld om een authentieke sfeer te creëren. De hapjes die geserveerd worden moeten makkelijk te eten zijn en er moeten niet-alcoholische alternatieven beschikbaar zijn voor degenen die hun dorst willen lessen voordat ze zich wagen aan sterke cocktails.

Hier zijn enkele tips voor het organiseren van een geslaagde cocktailparty:

  • Plan: Begin ruim van tevoren met het plannen van je cocktailparty;
  • Bereid je ruimte voor: Zorg ervoor dat je ruimte schoon en opgeruimd is en dat er genoeg zitplaatsen zijn voor de gasten;
  • Zet de sfeer met muziek en verlichting: Creëer een feestelijke sfeer door muziek af te spelen, mensen op Bet777 te laten spelen en verlichting te gebruiken om de sfeer te bepalen.

Overweeg om kaarsen of lichtslingers te gebruiken om een gezellige sfeer te creëren.

  • Vergeet de niet-alcoholische opties niet: Zorg ervoor dat er niet-alcoholische opties beschikbaar zijn voor gasten die niet drinken.

Het middelpunt van elke cocktailparty is de bar, maar het is ook leuk om deze op te zetten in de hoofdontvangstkamer. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het plannen van een succesvolle cocktailparty: 

  • Zorg ervoor dat je meerdere cocktailshakers, grote kannen en een hoge roerstaaf hebt voor het maken van dorstlessende cocktails;
  • Rangschik verschillende vormen en maten van glazen op aparte dienbladen volgens de verschillende sterktes van mixen. Op een aparte tafel bied je mineraalwater, vruchtensappen en niet-alcoholische opties aan; 
  • Plaats grote kommen met snacks rond de kamer en zorg voor een overvloed aan canapés, kleine sandwiches en makkelijk pakbare hapjes zoals mini-quiches en pasteitjes. 

Als je een ochtend cocktail party organiseert, moeten de cocktails licht van smaak zijn en niet te alcoholisch voor als je gasten daarna ergens gaan lunchen of winkelen. Champagne is altijd een uitstekende keuze als ochtenddrankje. IJs is een cruciaal element in elke cocktail, dus als je een groot feest organiseert, moet je ijs bestellen bij een lokale bezorgservice. Als je het geluk hebt om een grote koelkast te hebben, kun je daar je ijs maken en bewaren. Zorg ervoor dat er voldoende glazen beschikbaar zijn en wijs minstens één persoon aan om de cocktails bij te vullen, gebruikte glazen weg te halen en/of lichte hapjes te serveren, afhankelijk van de grootte van het feest. Ongeacht het tijdstip van de dag is het altijd een goed idee om eten aan te bieden op een cocktailparty. Het oorspronkelijke concept van een cocktailparty was dat het een opmaat was naar een maaltijd en dat er canapés met cocktails zouden worden geserveerd. In plaats van verschillende soorten eten aan te bieden, is het beste om een kleinere selectie goed bereide canapés en hapjes aan te bieden. Twee of drie koude canapés en één warme canapé zijn over het algemeen voldoende voor elke cocktailparty, maar voel je vrij om te experimenteren met jouw favoriete hapjes als alternatief.