blog

Redenen om een cocktail te bestellen als je uiteten bent

Vind je het leuk om zo nu en dan ergens uiteten te gaan? Met je familie, vrienden, kennissen of collega’s? Samen genieten van lekker eten is natuurlijk heerlijk. Maar bij lekker eten hoort uiteraard ook een smakelijk drankje. Qua drankjes in restaurants heb je talloze mogelijkheden, er is altijd voor ieder wat wils. Waarom je een cocktail zou moeten bestellen als dat op de drankenkaart staat? Wij hebben wat redenen verzameld. Je leest ze hieronder!

Het is lekker

Een simpele reden om eens een cocktail te bestellen terwijl je aan het uiteten bent, is omdat het lekker is. Is het aanbod aan cocktails in het restaurant groot, dan heb je een ruime keuze in drankjes. Daarom is er altijd wel iets te vinden dat bij je past. Vaak zijn de ingrediënten van de cocktail beschreven op de kaart, waardoor je eenvoudig kunt kiezen voor iets dat je aanspreekt. 

Weer eens wat anders

Een andere reden om eens een mojito, sex on the beach, cosmopolitan, pina colada, pornstar martini of gin tonic te bestellen, is omdat het weer eens wat anders is. Bestel je niet vaak cocktails, dan is het leuk voor de afwisseling. Als je normaal gesproken altijd frisdrank, water, wijn of bier bij je eten neemt, is een cocktail weer even helemaal iets nieuws. Misschien bevalt het je wel helemaal en bestel je het bij je volgende etentjes ook weer.

Het ziet er gezellig uit

Restaurants doen er vaak alles aan om cocktails op een leuke manier te serveren. In een apart glas, met in sommige gevallen ook nog extra versiering. Het ziet er dan ook vaak feestelijk en gezellig uit. Ga je uiteten om een feestelijke reden? Dan hoort daar eigenlijk wel een heerlijke cocktail bij!

Je hebt vaak genoeg keuze

Niet ieder restaurant heeft een even grote drankenkaart. Ook niet alle restaurants serveren daadwerkelijk cocktails. Is dat wel het geval, dan heb je vaak keuze uit diverse soorten. In sommige gevallen heb je ook de mogelijkheid om voor een alcoholvrije variant te gaan. Is de drankenkaart uitgebreid, dan is het mogelijk om echt voor iets te gaan dat bij je smaak past. Zo is de kans groot dat je iets lekkers uitkiest waar je echt van geniet. Heb je van tevoren al het idee om een cocktail te bestellen bij je volgende etentje? Dan kan je ook alvast de menukaarten van restaurants checken om te kijken wat ze je te bieden hebben.
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er meerdere redenen om zo nu en dan eens een lekkere cocktail te bestellen van de kaart. Als je er gek op bent, krijg je daar tijdens je etentje dan ook vast geen spijt van. Ben je nog op zoek naar een restaurant voor je volgende diner met vrienden, familie of collega’s? Dan is een bezoekje aan Restaurant Sakana zeker de moeite waard. Hier geniet je van all you can eat Sushi & Grill.