blog

Met deze tips maak je de beste cocktails

Nu we vaak (kleine) feestjes thuis vieren in plaats van in een bar, is het belangrijk om er het beste van te maken. Je kunt je gasten verrassen met heerlijke cocktails die je zelf kunt maken in je keuken. Ook tijdens een etentje of barbecue kun je een lekkere aperitief cocktail serveren. Misschien denk je dat het moeilijk is, maar eigenlijk is zelf cocktails maken thuis makkelijker dan je denkt. Met deze handige tips en trucs kun je genieten van zelfgemaakte cocktails!

Een koelkast

Een koelkast is wel handig om alle producten in te bewaren die je gebruikt bij het maken van cocktails. Heb je nog cocktails over en wil je ze later nog opdrinken? Dan kun je die ook in de koelkast kwijt. De meeste minibars hebben een koelkast met glazen deur, zodat je eenvoudig kunt zien wat erin staat. Je kunt natuurlijk ook voor een dichte koelkast kiezen, maar dat is minder praktisch. Let uiteraard ook op het energielabel. 

Een mooi glas

Dit is een handige tip voor bartenders, maar ook nuttig voor mensen die thuis cocktails maken. Want bij een lekkere cocktail hoort natuurlijk een mooie versiering en een mooi glas. Denk er dus van tevoren over na. De ervaring van een cocktail is niet alleen wat je proeft, maar ook wat je ziet. Een mooi glas met een goede versiering is daarvoor erg belangrijk. Je hebt dus niet alleen verschillende cocktailglazen nodig, maar ook decoraties. Een veelgebruikte versiering is munt. Zorg ervoor dat de munt vers blijft door het in de koelkast te bewaren en gebruik alleen het topje van de tak munt. Haal de andere muntblaadjes eraf. Neem drie takjes en houd ze stevig bij elkaar, zodat je een mooi bosje hebt. Daarnaast kun je de rand van het glas ook besprenkelen met zout. En vergeet de limoen en de rietjes niet.

Een cocktailset

Als je op zoek bent naar de perfecte cocktail, is het belangrijk om te investeren in goede ingrediënten en kwalitatief materiaal, zoals een cocktailset. Een cocktail set bestaat meestal uit een shaker, strainer, en barlepel. Maar je kunt het zo uitgebreid maken als je wilt, bijvoorbeeld met een citruspers en stamper. Met deze tools kun jij diverse cocktails maken. Daarnaast heb je natuurlijk verschillende soorten dranken nodig, en eventueel verse vruchten. Wat je precies nodig hebt is afhankelijk van de cocktails die je gaat maken.

Experimenteer

Als je begint met cocktails, zul je al snel merken dat er ontzettend veel verschillende cocktails zijn die je kunt maken. Het wordt nog leuker als je gaat experimenteren met verschillende smaken, en door te oefenen word je steeds beter in het maken van cocktails. Je kunt beginnen met een eenvoudige klassieke cocktail zoals de gin & tonic. Je hebt alleen gin en tonic nodig (gebruik wel de juiste verhoudingen) en een leuke garnering zoals komkommer of grapefruit. Met een paar ijsklontjes ben je meteen klaar! Wanneer je de basis onder de knie hebt kun je overstappen op meer ervaren cocktails, zoals een espresso martini. Hier heb je een kopje espresso, koffie leuker en vodka nodig. Bij deze cocktail komt de shaker goed van pas, want je moet namelijk krachtig schudden voor het beste resultaat. Garneer met een drietal koffiebonen en klaar is Kees! Haal wat recepten van het internet en experimenteer. Zo kom je erachter wat jij lekker vind!