blog

Hoe maak je het beste ijs voor in je cocktailglas?

Ijs is natuurlijk onmisbaar in je cocktail. Echter kun je niet zomaar ijs uit de diepvries gebruiken, maar is er manier om optimaal te profiteren van dat ijs. Voor het maken van de beste cocktailservaring, is het belangrijk dat je de juiste dingen gebruikt voor het maken van ijs voor in je glas. In dit artikel geven we je een overzicht van 5 redenen waarom het gebruik van speciaal voor cocktail ijs geoptimaliseerd is.

Smaak

Het gebruik van speciale ijsblokjes in de cocktail kan de smaak totaal veranderen. De bevriezingseigenschappen van gewoon ijs, zorgen ervoor dat je drank minder smaak vrijgeeft. Speciale ijsblokjes hebben echter een lagere vriespunt. Hierdoor smelt het ijs minder snel en komt meer smaakvrij.

Kwaliteit

In tegenstelling tot gewoon ijs, hebben deze ijsblokjes een betere kwaliteit. Ook kunnen deze ijsblokjes de smaak van je drankjes aanvullen, waardoor het drankje smakelijker en aantrekkelijker wordt.

Legering

Ook is het mogelijk om je cocktails ijs te legeren. Zo kunnen de bevroren blokjes met de juiste ingrediënten een extra smaak aan je drankje toevoegen.

Bescherming

Gewone ijsblokjes kunnen je drankje op een (te) rap tempo afkoelen. Dat kan op den duur als te koud worden ervaren. Speciale cocktail ijsblokjes hebben een speciale coating waardoor de koude lucht binnen blijft, waardoor je drankje niet brander is dan het hoort.

Efficiëntie

Voor het maken van optimaal ijs is een ijsblokjesmachine onmisbaar. Wanneer je deze ijsblokjesmachine gebruikt om je ijsblokjes te maken, ben je verzekerd van de beste manier om de perfecte cocktaildrankjes te bereiden. Met de beste ijsblokjesmachine ben je ervan verzekerd dat je ijs optimaal kan worden gebruikt in je cocktails voor de perfecte drankjeservaring.

Conclusie

Voor het maken van perfecte cocktaildrankjes is het gebruik van ijs van cruciaal belang. Door het gebruik van speciale cocktail ijsblokjes, kun je ervoor zorgen dat je drankjes nog smakelijker zijn dan met gewoon ijs. Vanwege de unieke eigenschappen van dit speciale soort ijs, ben je in staat om je drankje te laten optimaal smaken. Daarnaast kun je met de beste ijsblokjesmachine optimaal gebruikmaken van speciale ijsblokjes door deze blokjes perfect en snel te bereiden. Hierdoor ben je verzekerd van de beste cocktailservaring.