blog

Heerlijk! Een Moscow Mule met smokey chili dogs van de barbecue

Er is niets lekkerder dan op een warme zomeravond een verfrissende cocktail drinken met een lekker barbecuegerecht. De Moscow Mule is een lichte en verfrissende cocktail die makkelijk is om te maken.

De cocktail is gemaakt van wodka, gemberbier en limoen en is goed te combineren met hotdogs van de barbecue. Daarom vind je hieronder een lekker recept voor smokey chili dogs van de barbecue. Hier lees je hoe je de Moscow Mule maakt.

De chili dogs zijn heel makkelijk om te maken en ze staan al binnen een kwartier op tafel. Ze smaken zowel zoet als fris door de yoghurt, cheddar kaas en julienne wortel en pittig door de spicy barbecuesaus.

Heb je een smoker barbecue? Met deze barbecue kun je het vlees roken of langzaam garen. Hierdoor blijft het malser en krijgt het een heerlijk rokerige smaak. Met dit gerecht wordt het op en top genieten bij de barbecue!

Wat heb je nodig?

  • 175 g rundergehakt
  • 350 g tomatensaus (frito)
  • 4 bockworsten
  • 200 g gesneden spitskool
  • 300 g biologische gesneden rodekool
  • 150 g julienne wortel
  • 4 el yoghurtdressing
  • 4 witte puntjes
  • 70 g cheddar kaas
  • 1 el hamburgerkruiden, bijvoorbeeld van Euroma
  • 2 el spicy BBQ saus, bijvoorbeeld van Remia

Zo bereid je het

Zet in 4 stappen deze Smokey chili-dogs met koolsalade op tafel.

Stap 1. Verhit een droge koekenpan en bak het gehakt met de burgerkruiden in 5 min. rul. Voeg de frito en de bbq-saus toe en laat nog 5 min. zachtjes koken.

Stap 2. Verwarm intussen de bockworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3. Doe de spitskool, rodekool en juliennewortel in een schaal en meng er de dressing door.

Stap 4. Snijd de puntjes open aan de bovenkant. Leg in elk broodje een worst, schep er de gehaktsaus op en rasp er de cheddar over. Serveer met de koolsalade.

Ben jij op zoek naar nog meer lekkere recepten voor bij je cocktails? Hier vind je nog veel meer bbq gerechten voor op een heerlijk warme zomeravond. Eet smakelijk!