blog

Gezellige cocktail & BBQ avond? Denk aan deze zaken

De decembermaand is inmiddels weer aangebroken, voor de één is het jaar voorbij gevlogen en voor de ander kon het maar niet snel genoeg voorbij zijn. Eén ding waar we het wel met zijn allen over eens zijn is dat december voor gezelligheid staat. Het is koud en langer donker, maar dat staat de gezelligheid niet in de weg. December is namelijk ook de maand waarin we aandacht geven aan mensen die ons dierbaar zijn en het samenzijn van de mensen van wie we het meest houden. Iets unieks organiseren? Hou dan een cocktail & BBQ avond. Je leest in dit artikel waar je onder andere aan moet denken.

Indruk maken

Gezelligheid staat natuurlijk op de eerste plaats, maar je wilt natuurlijk ook indruk maken op je gasten. Niet alleen met wat er voorgeschoteld zal worden, maar ook hoe alles bereid wordt. Laat zien dat je erover hebt nagedacht! Laat je versleten kunststof snijplank in de kast en maak voor de verandering gebruik van je massief houten snijplank en Japanse messen van damast om je perfect gegrilde lamsrack in porties te snijden. 

Maak gebruik van het juiste materiaal

Bier drinken we niet uit een longdrinkglas en vlees snijden we niet met een boter mes. Let er dus vooral op dat je de juiste spullen in huis haalt! Als je de moeite neemt om een Strawberry Daiquiri te maken, dan is het een kleine moeite om deze ook in een cocktailglas in te serveren. En een Moscow Mule willen je gasten natuurlijk uit een koperen mok. De één kan genieten van een complete cocktail show, maar de ander kijkt liever naar hoe behendig je bent met je vleesmessen van damaststaal. Zorg er dus voor dat je je cocktailshaker, mix glazen, muddlers en cocktaillepels klaar hebt staan en dat je messen vlijmscherp geslepen zijn.

Kwalitatief vlees

Als je van eten houdt dan weet je dat het belangrijk is om kwalitatief goed vlees te gebruiken. Kwalitatief goed vlees proef je namelijk meteen, het is malser en rijker van smaak. Een veelbesproken onderwerp van de afgelopen periode heb je natuurlijk niet kunnen missen en dat is dat teveel vlees eten niet goed voor het milieu is. Kies daarom voor wat minder vlees, maar geniet maximaal met een stuk kwaliteitsvlees.  

Cocktail benodigdheden en recepten

Om de avond compleet te maken hebben we cocktails op het lijstje staan. Bij een goed stuk vlees hoort natuurlijk een heerlijke cocktail. Ga met bovenstaand besproken zaken er overigens niet vanuit dat je alles al in huis hebt, maar bereid je ook voor met recepten. Start je onderzoek en zoek uit welke smaken er passen bij het vlees wat op het vuur gaat en waar je gasten van houden.