blog

Dit zijn dé benodigdheden voor een perfecte cocktailavond

Is het weer eens tijd om met je vrienden of familie gezellig een avondje te borrelen? Dan is een cocktailavond natuurlijk altijd leuk. Je wilt het dan natuurlijk wel tot in de puntjes geregeld hebben en aan jouw voorbereiding zal het dan ook zeker niet liggen, maar wat heb je allemaal nodig om je cocktailavond te doen slagen? Lees snel verder voor een aantal handige tips.

Een geschikte zitplek

Je wilt natuurlijk tot in de late uurtjes doorgaan en daarvoor is het wel fijn als je een geschikte zitplek hebt waar je met al je vrienden en familie kunt zitten. Denk dus van tevoren goed na of je dit in de woonkamer of eetkamer wilt doen. Wanneer je voor de woonkamer kiest, kun je natuurlijk nog even de tv aanzetten met een leuke achtergrondmuziek of een openhaard. Je kunt dan bijvoorbeeld de cocktails op vidaXL’s TV meubels zetten, waardoor je ook niet telkens naar de keuken hoeft te lopen. Wanneer je kiest voor de eetkamer kan iedereen lekker plaatsnemen aan jouw set voor de eetkamer bij vidaXL. Hier kan iedereen lekker de hele avond zitten en genieten van jouw cocktails. 

De perfecte cocktails

Wanneer je een lekkere zitplek hebt gecreëerd voor je gasten is het natuurlijk ook van belang dat je drankjes goed in de smaak vallen. Hiervoor heb je bijvoorbeeld een cocktailshaker, een barmaatje, een cocktailzeef, ijsblokjes, rietjes en cocktaillepels nodig om de cocktails te maken. Deze producten kun je los aanschaffen, maar vaak kun je ook kiezen voor een set waar de belangrijkste producten al in zitten. Daarnaast wil je ook nog de cocktails mooi serveren in een glas wat daar ook geschikt voor is. Hierdoor serveer jij je cocktails helemaal in stijl als een professional. Verder kun je het wat betreft aankleding natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Als je helemaal wilt uitpakken is het leuk om te kiezen voor een thema en dit overal in te laten terugkomen. De recepten voor de lekkerste cocktails kun je overal vinden, denk hierbij aan het internet of natuurlijk cocktailrecepten boeken.