blog

Dit heb je nodig om de lekkerste cocktails te maken

Staat er binnenkort een zomers borrel met een groep vrienden op de planning? Een feestje in een Hawaii-thema? Of pak je graag een keer goed uit tijdens een personeelsborrel? In dat geval ben je vast en zeker aan het overwegen om de leukste cocktails te maken. Hierdoor steel je meteen de show en er is voor ieder wel wat wils. Of je nu gaat voor zoet, zuur, cocktails of mocktails. Met behulp van de nodige tools, zoals de beste snijplank, zet je de mooiste creaties op tafel. 

Investeer in een goede shaker voor het mixen van de beste dranken 

Heb je op dit moment al een goede shaker in huis gehaald? Dit is namelijk een echte must als er een avond cocktails maken op de planning staat. De verschillende dranken worden perfect met elkaar gemixt en het ziet er natuurlijk meteen erg professioneel uit. Hier ga je dus vast en zeker erg veel indruk mee maken. 

De kers op de taart? De leukste garneringen voor het maken van cocktails  

En weet je op dit moment al precies wat voor cocktails je graag wilt gaan maken? Dan is het ook een goed idee om eens een keer na te denken over de garnering, die je perfect tot hun recht laat komen met de top 10 vijzels. Dit is namelijk de kers op de taart als het aankomt op het decoreren van de cocktail. Kies voor vers fruit of leuke parasolletjes voor in de cocktail. Je tovert vast en zeker meteen een grote glimlach op de gezichten van je gasten. 

Kies een aantal feestelijke glazen uit om de cocktails in te serveren 

Daarnaast is ook het uitzoeken van de juiste soort glazen een belangrijk punt van aandacht. Een drankje is hierdoor net even wat makkelijker om te drinken en je kunt ook nog eens erg snel een “signature cocktail” maken. Verdiep je daarom altijd erg goed in het aanbod aan glazen en zoek op deze manier erg gericht naar een passende selectie voor de drankjes. Maak je binnenkort al een keer een feestelijke cocktail zoals een prof dat ook zou doen?