blog

De perfecte cocktailavond aan huis voor vriendinnen

Er is geen betere manier om je vriendinnen te verrassen dan met een avondvullend programma, vol lekkere cocktails. Met de volgende tips, kun je een avond organiseren waar je vriendinnen niet snel vergeten.

Het feit dat je met vriendinnen samenkomt is al voldoende reden om een cocktailavond te organiseren. Maar als je echt iets unieks en speciaals wilt creëren, dan moet je de avond goed organiseren. Hier zijn 5 redenen waarom:

1. Zorg voor een unieke bar set-up

Een bar meubel of een speciale thee tafel kunnen je avond een unieke touch geven. Je kunt kiezen uit een verscheidenheid aan stijlen, of je kunt een éénvoudig tafelversie maken met materiaal vanuit de bouwmarkt.

2. Kies een thema

Kies een thema voor je cocktail feest en zorg ervoor dat je daar een visuele styling op loslaat. Zorg voor muziek, decoratie en lekkernijen die passen bij het thema.

3. Maak lekkere cocktails

Je kunt op Pinterest terecht voor een verscheidenheid aan cocktails. Kies je favoriete smaak en probeer verschillende recepten uit totdat je een perfecte combinatie hebt.

4. Maak het persoonlijk

Maak het een echte vriendinnenavond door bijvoorbeeld speciale bedankkaartjes te maken voor je vriendinnen. Of koop kleine cadeautjes die je kunt uitdelen tijdens de cocktailavond.

5. Creëer een gezellige sfeer*

Gebruik kaarsen en decoreer met een mooie olielamp, zoals bijvoorbeeld de goedkope olielamp die je hier kunt aanschaffen. Kies ook verlichting die bij het thema past en creëer een mysterieuze, intieme sfeer.

Het is belangrijk om een planning te maken voor de cocktailavond. Denk na over wat je wilt dat er gebeurt tijdens het feest. Bepaal wie er uitgenodigd worden en wat voor dranken je gaat serveren. Schaf alle benodigde ingrediënten voor de cocktails in en zorg ervoor dat je alles een paar dagen van te voren in huis hebt.

Ook is het belangrijk om de avond een structuur te geven. Bepaal wat de start- en eindtijd is en welke activiteiten er tussenin zitten, zoals kaartspelen of een speciale karaoke sessie.

Het is ook een goed idee om ervoor te zorgen dat de avond vloeiend verloopt. Zorg ervoor dat er genoeg te eten en drinken is voor iedereen. Als je een kok bij jouw avond laat komen, is het een goed idee om het cateringbedrijf van te voren te contacteren en voor iedereen een andere cocktail bereiden.

Conclusie

Organiseer de perfecte cocktailavond voor je vriendinnen door een unieke bar set-up, het kiezen van een thema, het maken van lekkere cocktails, het persoonlijk maken van de avond en het creëren van een gezellige sfeer. Maak een planning voor jouw avond en zorg ervoor dat er genoeg te eten en drinken is voor iedereen. Met deze tips wordt jouw cocktailavond een avond om nooit meer te vergeten. Een echte aanrader is bijvoorbeeld om je avond te decoreren met een mooie olielamp, zoals de goedkope olielamp die je hier kunt aanschaffen.