blog

De beste cocktails voor de wedstrijden van het Nederlands elftal

Samen op de bank met vrienden of je partner? Met deze cocktails krijgt iedereen nog meer zin in de wedstrijden van het WK voetbal Qatar. We beginnen met de lekkerste Oranje cocktail. 

Aperol Spritz

Misschien niet de meest bijzondere cocktail, maar zeker een van de populairste. De Aperol Spritz is verzonnen door de gebroeders Barbieri. Ze besloten Aperol met prosecco en sodawater te mixen. Het is onverwacht een van de beroemdste cocktails ter wereld geworden. 

Mojito

Wie kent deze Cubaanse klassieker niet? Het is een cocktail die al flink wat jaren meegaat. Hij staat standaard op de kaart in de bar. De Mojito is de perfecte zomerse cocktail. De reden dat de Mojito is gemaakt zou zijn omdat de rum op Cuba veel te sterk was. Door limoen, suikerriet water en muntblaadjes toe te voegen werd de rum een stuk beter te drinken. Toen er steeds meer Amerikaanse toeristen naar Cuba kwamen zijn ook zij dit drankje gaan drinken en werd het een echte hit. 

Wat zit er in een Mojito? Muntblaadjes, witte rum, limoensap, suikerwater, soda water en ijs. Welke rum je gebruikt gaat veel zeggen over de smaak. Witte rum is verfrissend, maar ook donkere rum kan veel diepte geven aan het drankje. 

Margarita

De Margarita is een Mexicaanse cocktail. Het wordt gemaakt met tequila, triple sec en limoensap. Wie de precieze bedenker is van het drankje is niet bekend. Er gaan verhalen van vier verschillende personen in de jaren 40 die verantwoordelijk zijn voor het bedenken van de beroemde cocktail. Er is uiteindelijk een boek over geschreven door William Grimes. In het boek vertelt hij dat de Margarita al in de jaren 30 werd gedronken. Er zijn verschillende Margarita varianten:

–       Blue Margarita 

–       Royal Margarita

–       Orange Margarita

–       Imperial Margarita

Espresso Martini

In de jaren 90 groeide de Espresso Martini uit tot een klassieker. Het populaire drankje werd in 1983 bedacht door Dick Bradsell. Het verhaal dat daar bij verteld wordt is dat een topmodel tegen hem zei: “to wake me up and mess me up”. Of het waar is dat weten we niet, maar het is zeker een leuk verhaal om aan de gasten te vertellen. 

Nog een leuk feitje is dat de Espresso Martini eigenlijk geen Martini is. Er wordt geen Gin of vermout gebruikt bij het maken. In de cocktail zit wodka, espresso, koffielikeur en suikersiroop. De reden dat het een Espresso Martini heet komt door het glas. Vrijwel alle klassieke cocktails uit de jaren 90 werden geserveerd in een Martini glas. Vele hebben daarom Martini in de naam gekregen. 

Old Fashioned

De naam is een verkorting van “old-fashioned style whisky cocktail”. Het is een stijlvolle cocktail die vooral bestaat uit bourbon. Om het drankje te maken worden vooral ouderwetse whisky’s gebruikt zoals Schotse, Japanse of Indiase whisky. 

De suiker dient bruin te zijn want het is niet alleen het zoete element, maar ook de smaakmaker. Naast bruine suiker kan je ook kiezen voor Suikerstroop, Demerara stroop en Bruine suikerstroop.