blog

Cocktail pers laten maken

Hoe tof zou het zijn om je eigen cocktail pers te kunnen ontwerpen, of nog beter: om deze zelf te laten produceren? Heb jij al goede ideeën voor het ontwerp hiervan? Mogelijk worden hier meer kansen voor geboden, dan je op voorhand denkt. Kijk bijvoorbeeld eens naar de diensten van een CNC bedrijf in jouw regio. Deze bedrijven maken onderdelen met een machine ontwikkelen d.m.v. CNC mogelijk. CNC is hierbij een afkorting van Computer Numerical Control. Concreet betekent dit dat machines worden aangestuurd door de commando’s en instructies die een computer de machine geeft. Het biedt verschillende voordelen ten opzichte van het handmatig produceren van je eigen cocktail pers.

Ontwerp producten die op jouw wensen aansluiten

Het gebruik van deze CNC machines start bij het uitwerken van een ontwerp voor de cocktail pers. Denk bijvoorbeeld na over de vorm van de pers, over een markering die je in onderdelen van de pers op wilt laten nemen, enzovoorts. Op basis van het ontwerp voert een specialist in het gebruik van CNC machines instructies in op de computer. Vaak wordt hier speciale software voor gebruikt. De computer vertaalt de instructies en geeft de aangesloten CNC machine commando’s voor de uitvoering van de opdracht.

Voordelen van cocktail pers ontwikkelen met CNC

De toepassing van CNC machines bij het ontwerpen van je eigen cocktail pers biedt verschillende voordelen. Ten eerste ben je zeer waarschijnlijk sneller klaar, dan wanneer je de cocktail pers volledig handmatig zou produceren. Daar komt bij dat er minder restafval overblijft. De kans dat de computer een fout maakt bij de aansturing van de CNC machines is immers zeer gering. Zou je materialen handmatig bewerken, dan is de kans op fouten groter. Dit bedrijf uit Amsterdam heeft in het verleden al diverse cocktail pers machines met succes geproduceerd. Bij het gebruik van CNC machines kunnen verschillende bewerkingen worden uitgevoerd. Denk aan het frezen, draaien, zetten en snijden van verschillende materialen.