blog

5 betrouwbare remedies om snel van je kater af te komen

Alcohol veroorzaakt vaak een vervelende kater de volgende dag. Gevolgen kunnen hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en moeheid zijn. Gelukkig zijn er remedies die ervoor zorgen dat je weer fris en goed voelt en die je helpen om de vele ochtendnareffecten van een kater te verzachten. In dit artikel leer je wat de 5 beste remedies zijn om snel van je kater af te komen.

Regelmatig water drinken

Het is belangrijk om regelmatig water te drinken om de kater te verdringen. Water helpt de alcohol af te breken en wordt gebruikt om afvalstoffen te verwijderen uit je lichaam. Het belangrijkste is om veel water te drinken, om genoeg te hebben om je lichaam te hydrateren. Drink daarom allereerst een glas water voor je naar bed gaat en neem de volgende dag meerdere kleine glazen water.

Zuiverheidszouten gebruiken

Zuiverheidszouten zoals natriumchloride zijn een goed middel om te helpen bij het kwijtraken van je kater. Door een oplossing van zuiverheidszouten toe te voegen aan water, krijg je een gezond drankje dat de vervelende ochtendnareffecten van een kater verzacht.

Fruit eten

Fruit is een rijke bron van vezels, vitamines en mineralen die je helpen om snel van je kater af te komen. Fruit helpt namelijk de verwerking van de alcohol te verbeteren waardoor je weer fris en energiek wordt. Daarnaast kan fruit ook helpen bij de afvoer van afvalstoffen. Eet daarom wat fruit als ontbijt om je lichaam te ontgiften.

Koffie drinken

Koffie kan ook helpen bij het verdrijven van een kater. Koffie is bekend om zijn stimulerende eigenschappen die ervoor zorgen dat je weer fris en alert wordt. Koffie vermindert ook het gevoel van misselijkheid en hoofdpijn, dus een kopje koffie is een uitstekende remedie om te helpen bij het afkomen van je kater.

Veel slaap

Deze remedie is misschien wel de beste, want extra slaap helpt je lichaam om te herstellen van de vorige dag. Het ervoor zorgt dat je je beter voelt zonder misselijkheid, hoofdpijn en moeheid. Probeer daarom vooral genoeg te slapen zodat je je lichaam de kans geeft om te herstellen.

Conclusie

Door een combinatie van het drinken van water, het gebruik van zuiverheidszouten, het eten van fruit, het drinken van koffie en het nemen van genoeg slaap kunnen de vervelende nareffecten van een kater snel worden verlicht en kun je je weer fris en goed voelen. Als je last hebt van hoofdpijn kun je het beste een middel tegen hoofdpijn proberen.